(Foto: Peter van de Wal)
(Foto: Peter van de Wal)

Freedom Run - Liberty Loop

Algemeen 315 keer gelezen

GELDROP-MIERLO - De Freedom Run - Liberty Loop is dit jaar op zondag 15 september. De inschrijving voor de recreatieve hardloop is gestart.

De Freedom Run – Liberty Loop is een recreatieve hardloop over vijf afstanden en vernoemd naar onze bekende veteranen Ken, Denys, Bill, Joe en Armando. Om 10.30 uur zal bij De Weeffabriek het eerste startschot worden gelost voor de kinderloop (1/2 en 1 Mile), daarna volgen vanaf 11.00 uur de 10, 8 en 4 Miles.

‘Nieuw is de mogelijkheid om met routekaart deel te nemen aan drie wandelingen’

De Freedom Run - Liberty Loop heeft dit jaar enkele nieuwe elementen. De organisatie: “nieuw is de mogelijkheid om deel te nemen aan drie wandelingen voorzien van een routekaart. Deze looproutes zijn vernoemd naar de plaatselijke verzetsstrijders; Henri van der Putt, Harrie van Gestel en Jan Heurkens.”
Je kunt kiezen uit: Henri van der Putt vier miles, een herdenkingsloop door het centrum langs monumenten. Harrie van Gestel acht miles, een loop veelal door het groen in Geldrop richting Mierlo. Jan Heurkens tien miles, de langste loop door hetzelfde groen in Geldrop-Mierlo.
De start tijden van de wandelingen zijn tussen 9.00  en 9.15 uur (10 miles), 10.00 en 10.15 uur (8 miles) en 11.30 en 11.45 uur (4 miles).

Verenigingen

Nieuw is ook de verenigingen / scholen hardloop als onderdeel van de Kidsrun. Die vereniging of school uit Geldrop of Mierlo met de meeste deelnemers t/m 14 jaar wint een fantastische prijs namelijk een grote beker. Kijk voor meer informatie over de deelname op de website www.freedomrun-libertyloop.nl.
Natuurlijk kan ieder kind ook individueel deelnemen aan de kidsrun. De organisatie zou het ontzettend fijn vinden om vele kinderen, al dan niet vergezeld met een ouder, aan de start te mogen verwelkomen. Ook dit jaar is de inschrijving voor kinderen van 4 jaar t/m 14 jaar (incl. begeleider) gratis.

Inschrijven

De online inschrijving is gestart via www.inschrijven.nl. De inschrijving sluit op donderdag 12 september. Na-inschrijving op zondag 15 september is niet mogelijk. Het maximum aantal inschrijvingen is beperkt tot vijfhonderd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant